Penyelesaian html yg ada error

Photobucket
Html code dh mcm ibarat isi dgn kuku kalau dlm blog ni. Tak ada html tak menarik la
blog korang tu. Hari itu blog aku dah jadi gila sbb html kod dah byk sgt error.
So, bila nak edit bnda kat blog aku guna html mmg tak boleh
aku try tanya org2 yg otai dgn blogspot ni.
Tapi dorang pon tak berapa pakar sangat. Macam2 cara aku buat tapi tetap gak sama.
Kalau korang nak tau bila korang nyer html kod tak normal
dlm blogspot korang ialah
bila korang nk edit melalui html msti mcm ni kn?

Dashboard > Design >Edit HTML> Expand  Widget Templates 

pas2 adalah la step2 seterusnya.
Bila html korang normal dia akan terus save tp bila dia dh tak normal akan jadi mcm ni


kalau nak senang hilangkan error ni. Tukar jela template baru..
HAHAHAHA

 CARA2
Dashboard > Design > Template design 

pas2 korang pilih la template baru kat atas 2
cth template ~ Dynamic view, simple dll
korang pilih pas2 apply to blog

*PERINGATAN KALAU DAH APPLY APA2 HTML YG KORANG PENAH ADD DULU AKAN HILANG,SO KORANG KENE EDIT BALIK OKAY :)

 ~Sekian~

Terima Kasih Baca Entry Aku, Like kalau Suka :p

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...